måndag 31 december 2012

Återigen drickglädje från Camille Giroud


Året börjar sjunga på sista versen och det är inte många klunkar från Bourgogne kvar att stjälpa i sig innan klockorna klingar för 2013.

Sä varför inte tänka lite både bakåt och framåt utifrån en upphittad anteckning som aldrig blev bloggad. Anledningen till att blogga den är mest ett sätt att tipsa om att när årgång 2010 från Camille Giroud släpps så kan det vara idé att plocka hem några flaskor. Det jag drack på plats hos producenten i våras och de flaskor som därefter har öppnats visar på samma sak....drickglädje så det står härliga till. Inte världens med komplexa skapelser, men ack så goda.

För ett tag sedan öppnades en flaska 2010 Gevrey-Chambertin, Maison Camille Giroud. Ett vin som på plats kostade 29,80 Euro.
Vinet fick luft i karaff under några timmar och väl upphällt i glaset hade det blommat ut i en fin doftbukett med härliga hallon, drag av viol och en fin örtighet. Faten bidrar med kaffe, choklad och allsköns Pinot-kryddighet. Mumsigt!

Smaken är ung och fruktig med härlig syra till trädgårdshallonen. Små och lena tanniner stöttar upp och ger bra struktur. Kryddigheten återkommer i smaken liksom violen, nu med kompisen lakrits hand i hand. Efter ett tag i värme blir smakbilden lite, lite sötare och upplevelsen lite mer silkig. När sedan den lätta mineraliteten tar och torkar ut lite svagt är det svårt att inte le.

Jodå, det är gott, skitgott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar