torsdag 21 april 2011

Back to basics med Camille Giroud

Gårdagskvällen tillbringades med kamrater ute på Djurgården, närmare bestämt på Cirkus. Vi åt, drack öl och hade ett trevligt umgänge, men framför allt såg vi en av humorns största förgrundsgestalter bjuda upp till show. En av höjdpunkterna var definitivt talet John Cleese höll vid Graham Chapmans begravning, något som jag inte hade sett tidigare. Klicka nedan så förstår du lite av vad showen bjöd på.
Är man sedan bortbjuden på middag kvällen efter känns det som att en flaska Pinot måste knäckas innan dess om jag inte ska riskera att gå in i självspinn. Ner i källaren och rota och efter lite funderande kommer jag ut med en ung och lovordad bas-Bourgogne från Camille Giroud. Vinet är en Côte de Beaune-Villages 2008, ett vin som släpptes i höstas och som i skrivande stund endast finns kvar i två exemplar på Regeringsgatan.
Här bjuds en frisk doft av röda bär uppblandad med milda toner av ek och kafferosteri. En begynnande doft av sous-bois och tallskog börjar också ge sig tillkänna när vinet har fått luft och värmts upp lite. Verkligen en snygg doftprofil för ett instegsvin.

Smaken är också den friskt bärig med samma inslag av ek. Här finns också drag av smörkola, en nypa anis, örter och vått sommargrus. Fortfarande ungt och lite, lite hopknutet, men ack så trevligt att bara gå och ta sig ett glas då och då. Camille Giroud eller egentligen vinmakaren David Croix gör en definitivt inte besviken.  Det var gott innan middagen och gott nu efteråt och definitivt värt sina pengar (198:-).

Vill du läsa mer har jag har tidigare skrivit om Camille Giroud här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar