onsdag 24 april 2013

Vit start på veckan, signerad Gerard Thomas


Som start på veckan var det bara att bejaka våren och rycka fram en flaska vitt av hyfsad kaliber. Flaskan fick följa med en sparrismiddag och sedan en hemlagad pizza och gjorde det med blandat resultat. Nåväl, flaskan kom från trotjänaren från St-Aubin, nämligen Gerard Thomas och alltså kan man förvänta sig både syra, citrus, ek och fetma....men för att vara säker gäller det ju att dra kork och klunka loss. På etiketten står det den här gången 2006 Meursault 1er Cru "Blagny", Domaine Gerard Thomas.
Doften ger tydlig drag av citron, både i sin rena form och även som sin lite fetare kusin i form av Lemon curd. Övrig frukt är gula äpplen och lite päron, och ovanpå detta finner man lite ekrost, smör, mineral och lakrits. Lite mer i bakgrunden finns några bokna äpplen och även ett svagt drag av hav.

I munnen är det riktigt gott med en bra syra och en skarp citrus i form av både citron och lite svagt besk grape som rundas av genom en skön smörig eller oljig fetma. Avslutet är fyllt av citron, lakrits och sköna mineraler. Det finns även en twist av bokna äpplen och arrak som jag går igång på.

Visst är det här rätt mäktigt med sitt fett, men citrusen håller emot så bra att vinet egentligen bara rinner ner. Mums bus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar