onsdag 17 april 2013

Lite aprilnytt från Jobard


Både i mars och april släppte systemet nya viner från Rémi Jobard, en pålitlig domän för vitt vin från basnivån och uppåt. På systemet finns för närvarande sex olika viner att leka med och kvällens vin är det nyaste i samlingen, d.v.s. från aprilsläppet. Vinet i fråga är 2010 Meursault "Sous la Velle", Domaine Rémi Jobard.
Här bjuds en rätt trevlig doft med en blandad kompott av frukt. Släng ihop päron, äpplen, persikor och citrus och du är hemma. Krydda därefter med en blandning av rostad ek, smör kryddor och lite mineral och vi är klara.

I munnen pratar vi piggt och ystert med en rejäl syra och citron som riktigt hoppar i gommen. Som motpol finns lite smör och kryddor som rundar av och ger balans. Lägg sedan till grapebeska och mineraler som avslutar tillsammans med låååånga stråk av citrus och bilden är klar.

Totalt sett ett ganska "fullmatat" vin som ändå upplevs både balanserat och väldigt långt. I min mun är det riktigt gott och tar slut lite för fort med sin ändå friska drickglädje. Sen kanske det inte är så att jag springer ihjäl mig efter fler flaskor.

Läs lite om domänen här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar