torsdag 3 september 2015

Aligoté med Ziiiing

Stekt fisk med en sås på några av fjolårets trattisar och lite grädde, och efter lite övertalning med mig själv, även några stänk, och ytterligare några stänk, vitt vin.

Inte för att det behövs förevändningar för att öppna en flaska, men nu blir det ju också över både till kocken och till maten. Bingo helt enkelt.

Vinet i fråga är 2013 Bourgogne Aligoté, Domaine Marc Morey & Fils. Billigt och enkelt, och förhoppningsvis gott.




Doften är fin med nypressad citron, mineraler i form av skaldjur och lite rökig stenighet. Lägg till lite smör och fina kryddor. Det räcker så.

I munnen är det en hög syra som bär fram citron och grapefrukt. Det blir lysande i mötet med den feta såsen, men på egen hand är det nästan för mycket citrus-zing. Bakom en rätt framträdande grapebeska finns en fin kryddighet och lite stendamm, något som ger ett rätt skönt avslut.

Kul  vin, bra till fettig sås, men inte så himla mycket mer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar