måndag 23 november 2015

Trotjänare som levererar än

För ett antal år sedan var 2007 Volnay Vendanges Sélectionnées, Domaine Michel Lafarge, ett vin som fick en hel del plus i bloggosfären och jag tyckte då och senare att det är ett kalastrevligt vin. När jag kollade i mitt Lafarge-lager hittade jag en flaska jag inte visste om, så det blev till att ploppa kork på direkten. Än roligare är att jag visst har samlat på mig en rätt bra vertikal av vinet, så ett par inköp till och det kan bli en mindre Vendanges Sélectionnées-orgie.
Dagen till ära visade vinet upp sig från en riktigt trevlig sida. Nosen bjöd på syrliga röda bär, ett lätt floralt anslag och säsongen till ära, lite multnande höstlöv. Lägg till lite målarlåda, ett stänk fudge, svart te, lite blyga kryddor och drösvis av anis/lakrits, och summeringen blir en kalasskön doft.

I munnen är upplevelsen dansant i sin slankhet, med bra syra, mjuka tanniner och ett långt avslut fyllt av grusiga mineraler och lakrits. I övrigt återkommer doften i smaken och vinet försvinner rätt fort ur glasen.

Kul att hitta en bonusflaska och att vinet fortsätter att leverera. 

4 kommentarer:

 1. Har du lagt ner verksamheten? trist i så fall.

  Ha det gott

  Matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan,

   Jag kommer att återuppta bloggandet i någon form, men det har behövts en paus helt enkelt.

   Under tiden slänger jag ut lite smått på Instagram under @pal_brostrom.

   Radera
 2. Se fram emot din återkomst till bloggosfären.

  SvaraRadera
 3. får väl smygstalka dig på insta istället då .-)

  Mvh
  Jimmy

  SvaraRadera