söndag 1 april 2012

Årgång 2010 i ett enda ord

Ett antal vinmakare försöker summera årgång 2010 i Bourgogne i ett enda ord. Självklart svårt, men också intressant.Del ett


Del två

7 kommentarer:

 1. Oj, här blir man ju närmast star-struck!

  Vi röstar också på "freshness", men det var många fina ord på förslag.

  Det ska bli kul att handla 2010, man kan knappt hålla sig :)

  SvaraRadera
 2. Visst var det många fina förslag. Håller på att ladda upp för en avsmaknings- och uppbunkringsresa av årgång 2010 om några veckor. Måste erkänna att jag längtar ännu mer nu.

  //P

  SvaraRadera
 3. Aj då, aldrig får man tid att ordna upp privatekonomin :)

  SvaraRadera
 4. Håkan,

  Om du följer följande enkla råd så löser sig allt.

  Viner som köps och läggs i källaren räknas vid inköpstillfället som en investering och är alltså ingen kostnad. När du sedan plockar en flaska från källaren är den ju redan betald och ingen kostnad då heller :-) .....

  Enkelt, eller hur?

  //P

  SvaraRadera
 5. Del två i ditt självbedrägeri har jag redan ställt in hjärnan på, men det krävs en mästare för att göra hela balansräkningen blank, det finns mycket kvar att lära.

  Jag hade nog faktiskt tänkt att lägga några slantar på 10:orna; men jag har ett I-landsproblem som gnager en smula: när det mesta släpps, då är det ju sommar på kontinenten - vill man verkligen skeppa hem saker i juni? Om det är Savigny eller nåt annat sånt som står på listan, ja då kan man ju i lugn och ro vänta tills hösten. Men om man är sugen på Chambolle och Vosne 1er, jag vet inte om jag törs vänta heller?

  Hur gör du Rara (eller ni andra i tråden)?

  /Claes

  SvaraRadera
 6. Jag har på något sätt lyckats få loss 10 dygn från övriga familjen så jag styr kosan till Beaune den 10:e maj. Planen är jag själv, en stor bil och ett antal vingårdsbesök.

  Hur slutresultatet blir får framtiden utvisa, men det lär slinka med ett större gäng avsmakade 10:or i skuffen, av sånt som redan är buteljerat förstås.

  SvaraRadera
 7. Ja just det, du har ju ditt fixat så... Ja, jag får se hur jag gör...
  /C

  SvaraRadera