lördag 14 april 2012

Kristi Himmelsfärdsdag i Beaune


Nu börjar planeringen inför årets Bourgogne-resa sakta att ta form efter en hel förmiddag vid datorn. En räcka producent-kontakter är tagna och nu ska det läggas ett pussel för att få till provningar och annat på plats.

En kul nyhet för mig, ja lite beroende på hur vädret blir, är att man Kristi Himmelsfärdsdag kör en vandring bland vingårdarna utanför Beaune. Det är åtta kilometer till fots med start vid Hospices de Beaune och sedan ut bland rankorna.
För att man sedan ska må bra finns där fem stopp med musik, olika maträtter och självklart en drös vin, serverat av vinmakarna själva. Planen är att stoppen ska ha kött, fisk, kött, ost och dessert, i den ordningen, och ett antal passande viner såklart.

Förra året fanns bl.a. föjande vinmakare representerade ute på fälten:


 • Albert Bichot
 • Boillot
 • Bouchard
 • Chanson
 • Chateau de Chorey-Les-Beaune
 • Joseph Drouhin
 • Camille Giroud


Är du på plats så säg till så går vi ihop ;-)

4 kommentarer:

 1. Ingen Dijonsenap? Edmond Fallot har ju fabriken i Beaune. :-)

  SvaraRadera
 2. Tänk att jag helt hade glömt bort senapen. Tur att det finns vänliga själar som påminner en så man inte gör bort sig :)

  SvaraRadera
 3. Ska bli härligt att höra om vilka besök det blir och hur de och vinerna är! Ska med allra största sannorlikhet åka ner ytterligare en gång i höst och alltid bra med tips. Några särskilda du hoppas få tid hos?

  SvaraRadera
 4. Svaren har precis börjat droppa in nu på morgonen och det ser rätt bra ut hittills. Heresztyn, Dupont-Tisserandot och Alain Gras svarar OK.

  Ray på Maison Ilan är tyvärr borta när jag är nere så där blev det nej. Däremot ska han skicka ett erbjudande avseende sina viner (2011)....för det vore helt klart kul att smaka vad han kan få fram.

  SvaraRadera