måndag 23 april 2012

I längtans tider

Nu har producentbokningarna inför Bourgogne-resan trillat på plats ganska så väl. Om inget strular så besöker jag minst följande firmor:

 • Alain Gras
 • Heresztyn
 • Mongeard-Mugneret
 • Dujac
 • Camille Giroud
 • Dupont-Tisserandot
 • Lafarge
 • Arnoux-Lachaux
 • Javillier (endast caven)Jag gissar att bilen kommer att fyllas med en del gottigt från dessa, och även från Fichet, Lamy, Boillot och lite andra. Något annat från 2010 jag inte borde missa?

7 kommentarer:

 1. Låter riktigt schysst! Ska bli roligt att läsa om dina intryck.

  SvaraRadera
 2. Det finns såklart tonvis med firmor som säkerligen är intressanta att besöka, men det ser ut som om du har ett fint schema! Hur har du valt vilka du skall besöka?

  /Claes

  SvaraRadera
 3. Det är en blandning av både gamla favoriter och en del jag druckit lite av, men vill testa mer + ett par tips avseende årgången.

  Förresten mailade jag 17 firmor, har fått svar av 14 och JA av 9, så det blev ungefär förväntat utfall. Två jag verkligen hade velat besöka, men där datumen inte funkade är Maison Ilan occ Cecile Tremblay, men det går fler tåg.

  SvaraRadera
 4. Det här blir kul att läsa om framöver! Bra svarsfrekvens också får man säga. Om jag får fråga... är du frankofon?

  Orsaken till att jag frågar är delvis därför att jag själv skall till Beaune till sommaren, det blir ett kort besök men lite sörplande hade ju varit kanon att få med sig. Det finns dock en del bryderier kring det hela, dels att ingen av oss pratar franska (fast det är på g, men tills i sommar så kommer inte mycket ha fastnat är jag rädd). Och sedan att ingen av oss har någon erfarenhet av vinprövningar, mao. vi kommer säkerligen lyckas bryta mot en massa etikettsregler utan att vara medvetna om det...

  /C

  SvaraRadera
 5. Min franska är inget att hänga i granen. Jag kör engelska där det går och ett sammelsurium av språk när det inte går.

  När det gäller att prova är de flesta vana med alla typer av besökare så med ditt intresse och några franska stickord är det inga problem.

  Tar du kontakt tilltänkta producenter i god tid och på engelska så gör det också saken ett snäpp enklare.

  SvaraRadera
 6. Ja där sa du nåt... en första kontakt på engelska borde ju solla bort vissa språkliga barriärer åtminstonde. Jo, jag får nog ta och sluta noja. Tack för peppen :)

  /C

  SvaraRadera
 7. Det finns en del info på Wine Berserkers om ett antal producenter som är engelskspråkiga om jag inte missminner mig, men annars funkar det ändå. Kroppsspråk är universiellt...nästan.

  Sen har ju många av den yngre generationen faktiskt varit iväg och praktiserat runt om i världen och kan rätt bra engelska.

  SvaraRadera