lördag 31 mars 2012

Sniffa likt tjuren Ferdinand till Dujac och Rousseau


Vintern slår till oss på käften riktigt rejält och dagen på stan blir inte alls de sköna timmar vi hade önskat. För att råda lite bot på det så slinker vi in för ett par glas på Eriks vinbar och drömmer oss bort till våren igen.

I glasen fanns ett vitt och ett rött, nämligen 2009 Morey-Saint-Denis 1er Cru "Monts Luisants", Domaine Dujac och 2006 Mazy-Chambertin Grand Cru, Domaine Armand Rousseau. Glasen dracks utan att vi tog anteckningar, så följande är från minnet.
Det vita bjuder på nykrossad sten, ljus frukt och en del citrus. Till detta en helt ok syra och ett mineraldrivet slut som blir näst intill metalliskt efter ett tag. Ett vin jag väldigt gärna återkommer till under andra former.

Det röda har en näsa som gör en lycklig. Jag vill bara sniffa och sniffa. Lätta röda bär, florala toner och finmalda, överlyxiga kryddor. Satan i gatan vilken härlig sniff. Tyvärr är vinet fortfarande ungt och ekkärvt i munnen och vi har inte tid att låta vinet få den luft det behöver. Snifflycka och drickpotential blir summeringen.

Bra sätt att lura bort vintern lite oavsett.

3 kommentarer:

 1. Dujac och Rousseau - då är det nästan värt att det snöat/regnat hela dagen...:-)

  /Joakim

  SvaraRadera
 2. Dujac och Rousseau - sämre kvällar kan man nog ha... ;)

  SvaraRadera
 3. Som plåster mot vädret blev det en bra start på vinkvällen, helt klart :-)

  SvaraRadera