tisdag 6 mars 2012

Tyska vinhandlare med bra Bourgogne-urval

Under det senaste året har jag rätt hårt jagat Bourgogne-vin runt om Europa och det har av olika skäl blivit många inköp från Tyskland. Jag tänkte att det kanske kan vara intressant för någon annan att veta var man kan köpa viner och känna sig trygg på att leveranser och annat funkar på ett bra sätt.
Av nedanstående är de fyra första riktigt bra att ha att göra med och det är tysk precision "Mit Prädikat" i hela hanteringen. De två sista känns lite mindre och inte lika rappa, men vinerna kommer fram även om det har tagit lite längre tid.

Så sätt igång och botanisera på deras sajter och köp nu när vintern snart är ett minne blott.

Feine Weine - http://www.feineweine.de/
WeinArt - http://www.weinart.de/
Weinhandel Böhme - http://www.boehmewein.de/
N+M Weine - http://www.nm-weine.de/
Weinhandlung Drexler - http://www.weinhandlung-drexler.de/
Weinstock - http://www.la-bourgogne.de/

Har du någon annan tysk handlare att rekommendera så skicka gärna en kommentar.

8 kommentarer:

 1. http://www.pinard-de-picard.de (Rossingnol-Trapet, Voillot, Fichet osv. De tabbade sig genom att "dubbelreservera" beloppet, men det ordnar sig snart)

  http://www.koelner-weinkeller.de/ (Dujac, Lafrage och massa annat)

  http://www.noblewine.de/ (ej prövad ännu. Stort sortiment, en del ter sig dyrt, men förra året körde de en höstrea (jag satt på tummen)).

  /C

  http://www.weine-aus-burgund.de/shop1/index.php (Digioia-Royer, JM Guillon etc, jag har endast bokat lite grejer preskripzionvis, så jag kan ännu inte gå i god)

  SvaraRadera
 2. Tack för bra tips!

  SvaraRadera
 3. Vilka går att kommunicera med på något begripligt språk? :-)

  SvaraRadera
 4. Då min gamla skoltyska är rostigare än vad jag vill erkänna så blir det engelska hela vägen. Har funkat hur bra som helst.

  SvaraRadera
 5. grubis weine har jag beställt ifrån ett par gånger med gott resultat... litet utbud men bra producenter.

  /M

  SvaraRadera
 6. Rara, jag har några frågor... Har du någongång frågat Böhme om "preis auf anfrage"-vinerna? Finns flaskorna i lager, eller är det något de kan gräva rätt på? Det är lite synd att såpass mycket inte har något pris. Jag vill inte besvära dem allt för mycket och fråga om pris på en himla massa. Som det är nu kanske man missar några guldkorn...

  Och: På vilket sätt strulade drexler?
  /C

  SvaraRadera
 7. Claes,

  Nope, har inte kollat de vinerna, men ett antal leverantörer gör samma sak. Skriver ut att pris erhålls efter begäran. Du är ju kund så det är bara att fråga på.

  Drexler skickade fel bankuppgifter i en första sväng och sedan tog det också längre tid än normalt innan flaskorna landade hemma. Inget som inte går att leva med och flaskorna kom hem och mådde bra.

  //P

  SvaraRadera
 8. Ofta tycker jag mig se sådana noteringar när vinerna är av "behöver du fråga..."-typ, men här verkar det inte riktigt vara så. Visst, jag är kund, men det går ju inte faxa över en lista på 150 viner för att se om något ligger gött till i pris.

  Drexler blir det till att använda. Javillier lockar.

  Tack för svar.
  /C

  SvaraRadera