måndag 12 december 2011

Lucien Le Moine - serverat till en julbordsguppy

I lördags var det julbord med övernattning på Bomans i Trosa. Efter ett för stort antal vändor med allt från sill till småvarmt som sköljdes ner med öl och nubbe var det dags att sätta sig ner i en soffgrupp och kippa efter andan likt en guppy på land. Julbord och lagom går nämligen sällan bra ihop med undertecknad.

Det dröjde dock inte länge innan suget efter något lättdrucket kom över mig och från vinlistan hämtades en Bourgogne Rouge från Lucien Le Moine.
I soffan togs varken något kort på flaskan eller några vettiga noteringar, men vårt lilla sällskap vara väldigt överens om att vinet var riktigt bra för sin nivå.

Det hade en bra ryggrad och struktur i form av syra och tanniner och tillsammans med en härlig rödfrukt från skogen i form av hallon och lingon bjöds det på en enkel men härlig drickglädje. Det som definitivt diskuterades mest var dock doften av blod och järn, samt mineralsvansen som låg kvar länge och fint.

Ett perfekt vin efter ett julbord och jag ska definitivt prova mer från den här producenten som är ny för mig. En producent som utförligt finns beskriven här och här.

4 kommentarer:

 1. tja!
  Får man fråga vilken årgång den var ny drack?

  /A

  SvaraRadera
 2. Jag börjar visst slarva betänkligt med posterna numer, kan kanske skyllas på december.

  Det var en 2008a.

  //P

  SvaraRadera
 3. Sånt kan hända den bästa :)

  Hade du beställt från N-M Weine någon gång? Funkade det bra?

  /A

  SvaraRadera
 4. Det funkade klockrent. Snabbt och proffsigt. Rekommenderas.

  //P

  SvaraRadera