torsdag 22 december 2011

Årets sista ögongodis.....

Jag roade mig med att bläddra igenom lite Bourgogne-bilder igår. Det finns liksom inget bättre sätt att få igång reseplaneringen......jo förstås, om man sitter med ett bra glas med burgundisk vätska som extra tillbehör.

Vill du också drömma dig bort finns det en uppsjö bilder här.

2 kommentarer:

 1. Hej och tack för en läsvärd blogg. Dock är jag lite undrande över de viner du provar. Varför provar du inte mer från drouhin, bouchard och jadot? Enligt en i stort sett enig kritikerkår är det få mindre odlare som idag gör lika bra viner som de gör idag. Läs tex Tanzer, Wine Advocate, Burghound, Wine Spectator, La revue de vin de France, Le Classement eller för den delen Dina Viner gällande de få Bourgogner som man kan köpa i Sverige. Liten undran?

  SvaraRadera
 2. Hej och kul att du gillar bloggen.

  När det gäller de viner jag dricker så är jag mer intresserad av mångfalden än av enskilda producenter, men visst finns det producenter som sticker ut på olika sätt. De du nämner är ju samtliga giganter med burgundiska mått och levererar både högt och lågt, prisvärt och inte prisvärt i mitt tycke.

  Går vi in på de enskilda namnen dricker jag definitvt en del Jadot (senast igår), säkerligen lite för lite Drouhin, men också medvetet väldigt lite från Bouchard. Jag och Bouchard går liksom inte ihop. Provade igenom en drös på Franska vindagen och inget föll mig i smaken.

  Sen måste jag säga att det enligt min och andras (kritiker) åsikt finns mängder av mindre odlare som tillhör eliten och slår nämnda namn på fingrarna. Dock blir deras viner ofta dyra pga den begränsade tillgången och det vägs ofta in i bedömningen.

  //P

  SvaraRadera