fredag 29 juni 2012

Mer från Lafarge - Nu Meursault


Idag fortsätter vi med ännu en flaska från Michel Lafarge. Det har mer och mer blivit så att jag gillar hans viner oavsett färg eller nivå, även om de röda från Volnay är lite i särklass. Idag har korken dragits ur en 2008 Meursault, Domaine Michel Lafarge.
Här pratar vi mogna gula äpplen och riktigt mogna gråpäron inbäddade i en viss fetma med honungstoner, rostade nötter och len, len citrus. Det finns också ett drag av arrak med vissa tendenser till att också dra åt bokna äpplen och till slut små stråk av fin mineralitet.

I munnen har vi att göra med en exemplarisk syra som riktigt livar upp den i övrigt lätt feta känslan. Här är det citrus som spelar första fiolen och som samsas väldigt fint med den Meursaultitet som finns i övrigt. Väldigt rent och enkelt att dricka, och förstås lätt att gilla, men sen finns en svag mognadsoro som gnager lite och som tilltar glas efter glas.

Bara att skaka av sig sina funderingar och njuta av flaskan, men det blir återbesök ganska snart för att få koll på hur det egentligen står till med utvecklingen.....men slutkänslan är ändå att det här definitivt är gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar