söndag 6 maj 2012

Girardin igen, nu med St-Aubin


Sol, vår och hyfsad värme, då är det lätt att det suger till i vitvinstarmen. På senare tid har det blivit en del från Vincent Girardin och så även ikväll. Det kändes som att en återtitt på 2007 Saint-Aubin 1er Cru "En Remilly", Domaine Vincent Girardin var på sin plats. Senast det begav sig var ju drygt ett år sedan.
Det känns som om doften utvecklats en del sedan senast och att eken definitivt har dämpats. Numer har vi att göra med en härlig doft av krita, lite metall, peppar och örtighet som sticker fram ur en honungsdämpad frukt med allt från lite tropiska inslag till citrus.

I munnen känner jag bättre igen vinet med sitt fokus på citrusen och att denna accentueras av en rätt rejäl syra. Att känna denna fräschör och sedan få den balanserad av mer feta och smöriga toner kan göra vem som helst glad. Perfekt vårvin där smaken ligger kvar länge med tydliga markörer av citrus och sten. Riktigt bra för pengen och köpt på allas vårat SB för 239 bagare för drygt ett år sedan. Det är liksom inget snack, Vincent levererar återigen på den vita sidan.

5 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med - ett mycket bra vin - testade det för en tid sedan med några andra 07 Girardin - http://barolista.blogspot.se/2012/03/spring-is-in-air.html - och den var då bäst.

  SvaraRadera
 2. Aaaah godsaker rakt igenom. Har nog bara druckit rött från Bize, men jag får väl testa nåt vitt vad det lider.

  Har du testat Girardins Chassagne Montrachet 1er Cru ”Les Chaumes”? 05an är kalasgod. Har ett par flaskor kvar som vilar sig i ännu bättre form.

  //P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte vad jag kommer på på rak arm - har i vart fall inga i källaren - ska komma ihåg det...

   Apropå vitt - var på en provning med 09 Faiveley i fredags (med Bernard Hervet) och 09 Batard-Montrachet - mamma mia!! Noteringar kommer inom kort...

   Radera
 3. Svar
  1. Min lever påtalar just det ibland...:-)

   Radera