måndag 22 augusti 2011

Marsannay från Dupont-Tisserandot, årgång 2006

Helgen ska rundas av och vi känner för något enkelt som slinker ner innan man egentligen hinner blinka. Efter lite velande faller valet på en Marsannay från Dupont-Tisserandot. Jag testade 2002an i början på året och nu är det dags att se vad årgång 2006 av samma vin kan erjuda. I glaset finns alltså 2006 Marsannay, Domaine Dupont-Tisserandot. Kolla här för noteringar om producenten och 2002an.
Här har vi en rejäl mix av bär i första rummet. Det är körsbär, svarta vinbär och blåbär som slåss om uppmärksamheten. Till det finns en grön doft av gräs eller blad och en unkenhet som känns som en blandning av lövkompost och gammalt eller rökt kött. Lite Rhônskt svävar även ett långsamt drag av pepparkvarnen som ett skimmer runt doften.

Smaken är förvånansvärt sval, slank och fruktig med tanke på doften, även om en viss köttig jordighet kommer med ökad temperatur. Däremot trycker det till ett par snäpp i avslutet, där ett örtigt bett med lite tanniner ruskar om lite grand.

Ett rätt enkelt vin som slinker ner utan något egentligt motstånd. Perfekt som en vardags-Bourgogne, både till mat och som solitär......och prisvärt var det också, bara man håller det rejält svalt. Köptes för 120 DKK från Theis Vine.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar