lördag 2 juli 2011

Semester, sommarlov och ännu en 2009a som övertygar

Med kropp och själ fyllda av Idas sommarvisa inför fem veckors ledighet tog vi igår en kort promenad till svärmor för sommarmiddag med påföljande bad för de hågade.

Till en riktigt god, gräddig kyckling serverades bl.a. en 2009 Chorey-Les-Beaune från Domaine Maillard Père & Fils. Här gjordes inga noteringar, men i minnet finns ett vin som överraskade ruskigt positivt.


Rara droppar och badande kroppar


Det man ska ha i bakhuvudet är att vi har att göra med ett Village-vin från en lite enklare by, så mina förväntningar var faktiskt inte så höga.

Tji fick jag i positiv bemärkelse. Här kom som ett trollspö en rödfrukt och pinotkrydda av riktigt fint slag ur kupan. Hallon, vinbär och lite körsbär i en ljuvlig kompott. Dansandes runt frukten flög doftpåsar med olika innehåll såsom tallbarr, örter och finmalda kryddor från österlandet. Sniffvänligheten var kalasbra.

Inte blev det direkt sämre när dropparna virvlades runt i munnen. Här fanns lite av en annan mix av frukt med mer av svarta vinbär och körsbär och sedan en förvånansvärt silkig och härlig textur med alla små och önskade Pinot-markörer. Allt balanserat av små finmaskiga tanniner och en perfekt avvägd syra .

Ett ruskigt bra hantverk för i sammanhanget modesta 16 Euro. Prisvärdesmässigt undrar jag om jag inte drack årets bästa "Bang for the buck" igår.

........och då har semestern ändå bara börjat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar