måndag 6 februari 2012

Vådan av sibirisk iskyla eller har turen vänt?

När man är "On a Mission" och letar vin runt om i Europa så är sibirisk iskyla väldigt mycket av ondo. Som tur är har jag just nu att göra med seriösa leverantörer som håller inne beställningarna och inte skickar vinerna förrän vi är överens om att flaskorna pallar vädret.

Problemet är bara att det kliar starkt i korkskruvsmusklerna när man vet vad som är på väg. När sedan det enda som ramlade in på mitt lokala Systembolag efter beställning från februarisläppet är några flaskor Mikulski och Jobard så stillas inte direkt lusten efter nytt.

Döm då om min förvåning när jag lade ner nyinköpen i källaren och en flaska jag totalt missat att registrera i datorn upptäcktes då jag flyttade runt ett par flaskor - en odrucken och obloggad domän som bara dyker upp - ett hopp tänds. Sen kommer ett mail från en importör som faktiskt "råkar" ha kvar just de flaskor jag vill ha. Sist, men inte minst, märker jag att väderprognosen helt plötsligt pekar åt rätt håll......spiralen går åt rätt håll igen, tycks det.

Kommer inget nytt till källaren så dricker man bekant det man har och i helgen drack vi bl.a. ett vin som egentligen redan hyllats av tillräckligt många, men jag vill faktiskt sälla mig till hyllningskören jag med. Vinet är 2008 Spätburgunder, Friedrich Becker som åter levererade lysande drickglädje för det modesta priset 139 kronor. Bättre Pinot för den pengen är faktiskt svårt att hitta.


2 kommentarer:

  1. Ja för att man ska lyckas boka rabatterad Rousseau på systemet, den chansen är liten. Jag utgår att du, liksom jag, satt som ett fån när bokaknappen blinkade grönt i en halv millisekund?
    /Claes

    SvaraRadera
  2. Jag såg det gröna, tryckte och garvade. Ett rätt taskigt system måste jag säga.

    Kan nog inte hålla mig i frågan tror jag......får återkomma

    SvaraRadera