onsdag 23 november 2011

Ännu mer 1999, fast nu på en lägre nivå

I Volnay residerar sedan i alla fall 400 år familjen Glantenay. En gren av släkten har genom åren byggt upp det som idag är Domaine Bernard et Louis Glantenay. Under Louis styre ska det ha gått att få tag bra flaskor på deras adress i Volnay, något som efter hans död 1980 ska ha blivit svårare då Bernard kanske inte har samma känsla för vinhanteringen som sin far.

Oavsett det så består domänen av över 8 hektar vingårdsmark. Vingårdarna har sitt fokus i Volnay och Pommard, där också gräddan av vingårdarna finns, med ett gäng 1er Cru-gårdar som top of the line. Ikväll korkar vi upp en 1999 Volnay 1er Cru "Les Santenots", Domaine Bernard et Louis Glantenay, och jag hoppas att lite av magin från i söndags ska ha skvalpa över i dagens flaska.
Magi eller inte, men knutenheten och det relativt ungdomliga känns igen. Här finns en rätt tät frukt och en ek som pockar på att få bli integrerad. Efter att ha druckit av vinet under två dagar tror jag inte att tid kommer att göra så mycket upplyftande med vinet. Det spretar med ek åt vänster och får inte riktigt ihop det med frukt och syra till höger.

Fast skit samma, det funkar som ett enklare vardagsvin och att chansa lite fel för 19,50 Euro (Böhme) gör inte så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar