Kvällen hade fokus på mikrobiologiska defekter, alltså såna som inte syns, utan upptäcks genom doft och smak. Huvudämnena blev således följande:
- Korkdefekt
- Flyktig syra
- Oxidation
- Efterjäsning
Att sedan få dricka två av systembolaget godkända viner som referenser gjorde inte saken sämre. Murriga, oxiderade och jordiga viner är definitivt inget för mig. Fet tumme ner får både La Rioja Alta 1997 och Chateau Musar 2003. Allt annat fick såklart också tummen ner, men det var ju liksom meniungen och det var helt klart kul att få dofta och smaka på tydliga defekter.
Ytterligare ett intressant inslag var en radda glas uppställda som en doftorgel där korkdefekt visades i allt från Gammeldansk till Whiskey, tillsammans med lite annat smått och gott som Brett och flaskvariation.
Definitivt ett föredrag och en provning som rekommenderas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar