tisdag 19 november 2013

Fourrier - ett bra sätt att börja veckan

Nästa flaska till rakning kommer från en riktigt duktig producent som vänt sin domän från medioker till lysande och som numer hyllas av en enig kritikerkår. Jag menar just idag Domaine Fourrier. För lite bakgrundsinformation se här. Nu tänker jag nämligen bekanta mig med 2007 Gevrey-Chambertin Vieille Vigne, Domaine Fourrier.
En ren och tydlig doft av körsbär med viss dragning åt krossade kärnor, och ovanpå svävar små drag av blommor. Fatkryddorna har sjunkit in en del och bjuder på både mocca, choklad och kryddor. En svag tendens av lösningsmedel har trängt fram och lyckas tillsammans med toner av buljong delvis dölja ett stänk stenig mineral.

I munnen är vinet fruktigt och slankt med bra syra och små finkorniga tanniner. Kryddorna är många och goda med ett rätt så bra lakrisalt tryck. Det tillsammans med ett ek- och grapebeskt bett och svaga, men sköna mineraler gör att leendet landar rätt. Det är snyggt och bra för sin nivå och dricks bra nu, men kan nog bli ett snäpp ännu bättre i min mun.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar