lördag 23 november 2013

En klockren rekommendation

I oktober 2010 var jag nere i Beaune och köpte med mig lite flaskor hem, varav ett par på rekommendation från butikspersonal i ett par olika butiker.

Under ett par dagar har jag nu följt ett av dessa viner, en 2007 Chambolle Musigny "Les Babillères", Deux Montille och jag kan väl redan nu säga att rekommendationen var klockren. Ibland när jag doftar på en röd Bourgogne så ler jag bara och så var fallet den här gången.
En lätt, röd frukt med mosade hallon och ett svagt drag av körsbär. Till det en fin och integrerad ekkrydda och början till en målarlåda. Det är inte så att det andas komplexitet, men det är förbaskat intagande.

I munnen pratar vi slankhet parat med bra syra, fint, fint pulvriserade tanniner och en skön blandning av apelsin, goda kryddor, lakrits och mineraler. Det finns också ett svagt murrigt drag med lite känsla av jord och torkad frukt som vittnar om lite mognad.

Det är så otroligt enkelt att gilla sånt här. Det är inte ett vin att fundera så mycket kring, utan bara njuta av och vara tacksam över att de finns. Klunkabilitetsfaktorn är STOR!

2 kommentarer:

 1. Claes Lindquist23 november 2013 19:16

  2007 är helt rätt att dricka just nu. Speciellt Village av bra kvalité. Bara att hälla i sig de närmaste åren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med. Finns en hel del som slinker ner lätt och med stor behållning.

   Radera