måndag 6 augusti 2012

En sipp efter Body Worlds


På Tom Tits i Södertälje pågår just nu den omdebatterade utställningen om kroppen och livet, kallad Body Worlds. Debatten har gällt att utställningen fullt ut baseras på donerade kroppar och organ, d.v.s. allt man ser är döda, plastinerade kroppar eller delar av dem. I mina ögon en ruskigt bra utställning som är riktigt lärande, men som säkert kan ge ett litet stråk av olust för vissa.

Till lite läsning om utställningen efteråt kan det väl passa med ett glas gott vin eller hur? Vi fortsätter med ännu en trotjänare och denna gång en flaska från Hubert Lamy. Vinet finns förresten att tillgå i sexpack från Tryffelsvinet och är 2010 Saint-Aubin "La Princée", Domaine Hubert Lamy. Vi har redan klämt ett par obloggade flaskor och nu är det väl dags att skriva en rad.
Här bjussas på en ren och citrusdriven doft med drag av mineral och spår av ek. Mer udda är en touch av gummi, inte störande, men ändå. Till det finns lite gult äpple och lite melon. Mest är det dock det rena, friska och krispiga som sticker ut.

I munnen är det tydligt syradrivet med smådansande citrus som hoppar omkring i munnen. Den lätt feta fyllighet jag brukar förknippa med viner från Lamy saknas till viss del. Visst finns det små drag av fetma och kanske lite honung, men de hålls lätt tillbaka av den forcerande syran. Lite väl slankt kanske, men synnerligen lättdrucket och så har det ju begåvats med en mineralsvans som tar över efter citrusen och gör att vinet lever kvar rätt länge i munnen,

Gott, men inget att springa sig trött efter och det finns mer "bang for the buck" att hitta tycker jag nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar