onsdag 29 augusti 2012

2007 Vosne-Romanée "Les Chalandins", Jacques Cacheux


I Vosne-Romanée huserar det ett par vinmakare som lystrar till efternamnet Cacheux. För min del har jag bara provat viner från den firma som på 50-talet startades av Jacques Cacheux och som numer drivs av sonen Patrice. Till sin hjälp har Patrice sin fru, Patricia, som in från vänster kommer från vinmakarfamiljen Sirugue.

Tillsammans driver de en rätt liten firma som hanterar ungefär 7 hektar vingårdsmark, men vingårdslägena är fina och vinerna anses vara helt OK eller bättre. För egen del har jag druckit för lite från firman för att riktigt ha någon uppfattning. Låt oss se vad en flaska 2007 Vosne-Romanée "Les Chalandins", Jacques Cacheux kan erbjuda.
Hmmm...här pratar vi om en rätt blysam skapelse med lite röda bär, jordighet, en gnutta läder och ett första spår av undervegetation och målarlåda. En typisk sniff av ett vin som börjar inträda i sin första ålderskostym och som egentligen inte har så förbaskat mycket intressant att erbjuda, nu eller senare heller.

Doftintrycket går igen i munnen. Visst finns här en del syra, men frukten känns lite trött och tanninerna är nästan färdigputsade. Okej att dricka, lite trött och inget att direkt skriva om. Inte något vin som gör att producenten direkt landar på min återköpslista om vi säger så.

2 kommentarer:

  1. Trist. Det är väl deras La Croix Rameau som anses vara snudd på GC. Vi öppnade en 07 Suchots förra året, men den var korkad. Otto Suenson var hyggliga nog att byta mot en 06 som var snäppet dyrare. Återstår att se hur den är. Och när den är det...

    SvaraRadera
  2. Deras röda basvin från 2010 var bra för sin nivå när jag drack det i våras, men det är väl som du säger "La Croix Rameau" man ska testa. Har dock inte hört några översvallande reaktioner på det, men det lär väl testas vad det lider.

    SvaraRadera