onsdag 8 augusti 2012

2007 Chambolle-Musigny, Domaine Arlaud


En kort liten not (mest för eget minne) om vart detta vin, 2007 Chambolle-Musigny, Domaine Arlaud, är på väg. Det var 17 månader sedan senast och det ska bli intressant att se vart vi har tagit oss.
Jaha, så börjar även detta vin glida in i lite ålderskostymen. Det är lite smått otydligt med sin lite torkade, gryniga rödfrukt och tendenser till kompost, ja mest övermogna grönsaker och vissa drag av målarlåda. Men efter ett tag släpper det loss lite från sargen och bjussar på svarta vinbär och violer, en lätt udda Pinot-puff med vinbären faktiskt. Till detta en rätt skön mineralitet och en liten touch av lakrits.

Smakmässigt är vinet inne i en fas där det varken är ungt eller moget. Det står lite och balanserar med en fot i varje område. Det finns en del frukt, syra och tanniner kvar att arbeta med, så det här har nog en lite bättre vers att sjunga om ett antal år. Resterande flaskor får vila, samtidigt som vi njuter av att detta trots allt är väldigt trevligt att dricka, ett sluuuuurp-vin i dagsläget med en frukt som sakta blommar ut lite under kvällen. Inga ovationer dock och det var nog trevligare att dricka på ungfrukten, precis som tidigare noteringar säger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar