söndag 12 augusti 2012

En månad utan vin

Så var det då dags för årets nyttiga månad och det innebär att det under en månad på sin höjd blir några tillfällen då det spottas, inget som sväljs alltså. Jag kommer att ta tillfället i akt och blogga ifatt några opostade viner och ett par vingårdsbesök, men mest träna upp kroppen igen efter lite sommarslöhet.
Till råga på allt börjar jag och sambon att arbeta imorgon så för att lugna ner oss lite öppnas en flaska från Cacheux.....mer om den en annan dag kanske.....

12 kommentarer:

 1. 2007 Les Chalandins.....inte mycket att hurra för faktiskt

  SvaraRadera
 2. (A): Samma beslut här (och semestern nu slut) efter en månad med ingen dag utan vin.....

  Avlutar perioden med 2005 Aloxe-Corton från Tollot-Beaut. Startar bra...

  SvaraRadera
 3. Ett tips...gör inte steak, bearnaise och pommes, vatten funkar inte....

  SvaraRadera
 4. Temperanti per intemperanza ??

  SvaraRadera
 5. A...samma här nästan. Någon dag utan vin blev det dock. Det finns ju även öl

  Att slå en Bea under den nyttiga månaden ligger inte på topplistan så jag lär klara det med bravur......lätt att vara stursk första dagen :)

  Carlo....inte en vit månad pga tidigare omåttlighet avseende vin, utan mer bara ett sätt att få igång höstens träning. Lite av Post beach 2012 kanske :)

  SvaraRadera
 6. Ah, en sort omvänd träning, en boot-camp utan "boots".
  Godt gået!

  SvaraRadera
 7. En månad utan vin, svårt att föreställa sig. Vilket lidande!

  Idag blev det slattar av två fantastiska viner; Clarendon Shiraz 1996 från Clarendon Hills i Australien och Chateau Duhart-Milon 1996, Bordeaux. Att dricka perfekt mogna viner av hög kvalité är livet.

  Seniorstekarn

  SvaraRadera
 8. Äsch, inget lidande. Bara ökat sug och större drickglädje runt hörnet. Aaaah Clarendon Hills gillar jag. Har en del små flaskor som jag väntar in...

  //P

  SvaraRadera
 9. (A): Så var första veckan i princip avklarad. I sig inget svårt, men både min bättre hälft och jag själv har kväll efter kväll konstaterat att det är förbaskat tråkigt med vatten till maten. Smörstekt rödtungafile, ångad torskrygg och annat smått och gott kräver liksom mer....

  SvaraRadera
 10. Haha....man får se till att inte späka sig. Jag övergår till enklare mat som inte lockar fram vinimpulserna på samma sätt. Sen tror jag inte vi pratar vin nästan alls under en månad, det är nog lite underförstått att inte väcka den björn som sover.

  Bockar av en första, väldigt enkel, vecka.

  SvaraRadera