söndag 24 februari 2013

1 av 120 nysläppta flaskor från Camille Giroud


Nysläppt på beställningssortimentet finns 120 flaskor av 2010 Vosne-Romanée, Camille Giroud. Med tidigare viner från producenten och samma årgång i hyfsat bra minne känns det självklart att klicka hem några flaskor, både för direkt påseende och lagring.
Jag låter näsan dyka ner i Bourgogne-kupan dag 2 i vinets öppnade historia och möts av en rätt maffigt sötfruktig och Pinot-kryddad skapelse. Vi pratar vingummin, körsbär, hallon, viol (en massa viol) och lite alkoholhetta, en rätt häftig doft för en tänkt elegant. Tur då att det finns fina kryddor i bakgrunden.Till kryddorna adderas även lakrits och en del mineral. Inte en direkt självklar doft för vare sig Vosne-Romanée eller elegant Bourgogne, därtill är sötfrukten lite för kraftig och varm.

Väl i munnen träder lite mer elegans fram och sötfrukten tillsammans med kryddorna avslöjar tydligare ursprunget. När sedan syran är på sitt bästa humör och tanninerna mer rullar fram än ger motstånd så har vi väl hittat hem igen. Lite väl sötvarm ungfrukt kanske, men ändå riktigt trevligt.

Summa summarum ett trevligt vin och känslan är att det här kan bli riktigt smaskigt med några år på rygg, när allt har satt sig och det breder ut sin troliga sammetskropp.

2 kommentarer:

  1. Släpps nu på tor o ordinarie för 269kr...

    SvaraRadera
  2. Det är byvinet från Volnay som släpps för 269 spänn, Inte riktigt samma sak, men gott det med.

    SvaraRadera