fredag 13 januari 2012

Bourgogne-rea

Theis-Vine i Danmark har just nu en rejäl rea på Bourgogne-viner. Kan vara värt att kolla in om du har pengar över efter helgerna. Kolla här i så fall.

15 kommentarer:

 1. Jo rean är ju rejäl om man utgår ifrån deras grundpriser, som ofta i mina ögon, verkar hiskeliga.

  Dock, det fanns ju ett par buteljer som skulle sitta fint. Jag hittade ingenting om fraktpriser till Sverige, vet du något om det? Fast sen så var det ju det där med att frakta vin mitt i smällkalla (nåja) vintern...
  /Claes

  SvaraRadera
 2. Hej Claes,

  Jag kollade fraktkostnaden på fakturan från förra året och den var då 125 DKK för 24 flaskor. Det var dock en del strul just då med leverans till Sverige och jag hade en lång dialog md dem, men det ska nog vara fixat.

  Jag ska göra en grundlig genomgång av rean imorgon, men jag vet redan ett par saker som lockar.

  //P

  SvaraRadera
 3. Ok, tack för infon. Jag tror nog jag måste slänga iväg en beställning. Hoppas flarrorna inte fryser.
  /C

  SvaraRadera
 4. Jag kollade villkoren och 250 DKK för 12 flaskor + 3% i kortavgift. Lite trist. Fick ett annat erbjudande från Belgien som gör att jag hoppar över rean.

  //P

  SvaraRadera
 5. Jo, det var ganska fläskiga vilkor och överlag så fanns det en hel del som trots rean var dyrt. Men Hudelot-Noëllat Suchots för 350DKK och lite annat smått och gott fick det bli ändå.
  /C

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset! Hmm är det så kallade "Belgiska erbjudandet" något du kan skriva lite mer om? Låter mycket intressant :)

  SvaraRadera
 7. Miguel,

  Jag återkommer med info om allt klaffar. Ibland är det mest bara strul med en del företag, men funkar det återkommer jag med info.

  //P

  SvaraRadera
 8. Hej,

  Beställde ett gäng ch9dp:er som var på rean. Efter mycket snack fram och tillbaka med dem har de nu bestämt sig för att inte leverera till privat personer i Sverige.

  Anledning var att de är olagligt att göra det.. Surt eftersom de har en riktigt bra rea. Och det har aldrig varit något problem tidigare att få viner ifrån DK.

  SvaraRadera
 9. Trist för dem då våra pengar landar hos andra aktörer, och vad gäller olaglighet har de fått allt om bakfoten. Det finns så fint reglerat hos vårt Skatteverk och så följer den gode medborgaren det om man vill.

  Även om det känns skit att betala är det dock bara 21,58 kronor per liter, så i det stora hela blir det inga direkta pengar. Bara att bita i det sura och betala således.

  //P

  SvaraRadera
 10. Hoppsan. Jag undrar vad som hänt med min order, beställt för en vecka sedan. Än sålänge så har jag inte fått nåt mejl som pratar om att häva ordern. Kanske hann ordern slinka igenom och grejerna är på gång hit, det märks.
  /Claes

  SvaraRadera
 11. Claes,

  Man blir förundrad hur en del leverantörer tänker. Jag har just nu dialoger med ett par jag inte köpt av förr, men ibland gör deras amatörism att min efterfrågan falnar.

  Tror jag ska lägga ner de dialogerna om inget vettigt händer och lägga en fin order hos Weinart i tyskland. Har du köpt av dem?

  //P

  SvaraRadera
 12. Jo, jag förstår vad du menar. Men ofta så finns det ju bara ett enda ställe som saluför det man just då är sugen på. Det är ju inte som med Bordeaux där det bara är att gå till en annan handlare om den förste strular. Sålänge som grejerna till slut kommer fram hela och rena så kan jag stå ut med onödigt långa mejlkonversationer.

  Weinart, nej det har jag inte. Jag kollade in dem nu och tycker nog att det mesta verkar överprissatt.
  /C

  SvaraRadera
 13. Lite överprisat, håller med. Sen har de några producenter jag vill åt, så en liten beställning innebär fler flugor i samma smäll.....skickar nog iväg en imorgon ändå.

  //P

  SvaraRadera
 14. Rara, jag får be om ursäkt för att jag babblar sönder den här posten. Men, jag vet ju att du använt dig av Theis tidigare. Har de varit långsamma med att leverera när du handlat? Nu har det gått snart 2 veckor utan ett pip. Inget svar på mejl heller. Det tillsammans med 'anonyms' inlägg ovan gör ju att man börjar fundera.
  /C

  SvaraRadera
 15. Babbla på du bara....

  ....vad jag kommer ihåg från samma tid förra året så funkade min leverans ganska bra, inte snabbt, men inte heller långsamt.

  Jag mailade mina frågeställningar med randi@Namnet på leverantören och fick rätt snabb återkoppling. Testa det vetja.

  //P

  SvaraRadera