torsdag 1 september 2011

Planerad inaktivitet - men först några droppar rött

Efter sommarens överdåd av mat och dryck har vi som en liten tradition att vara nyttiga en månad innan vi ger oss på allt vad hösten har att erbjuda. Det innebär bland annat att det inte blir en droppe Burgundisk juice på ett tag och det innebär även att bloggposterna kommer att vara ytterst få.

Som avslutning innan detta årliga uppehåll drack jag i söndags återstoden av en flaska rött från Méo-Camuzet, nämligen en Fixin från 2007.
Dessa sista droppar dracks med stort välbehag, utan att föra några direkta anteckningar. Vinet kan dock beskrivas som enkelt och rättframt med typiska dofter av körsbär och hallon, samt väldigt fina och kryddiga fat.

Munkänslan var slank och lättdrucken med fina bär som sköljdes ner rackarns fort. Syran upplevde jag som exemplarisk och när det kom till tanniner saknades de nästan helt, något som adderade till drickvänligheten.

Det sista minnet är att det låg kvar lite sötlakrits och kryddor tillsammans med en lite grapebesk ton i munnen.........gott och enkelt och lätt att plocka fram ur minnet när behovet uppstår.

Ser fram mot nya vinupplevelser när hösten är här på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar