onsdag 7 september 2011

Egen skörd 2011

Ruskigt goda små rackare, dock varken rätt mängd eller rätt druvor för att bemöda mig om att göra annat än att äta.Gröna druvor i trädgården 2011

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för en svinbra blogg, som jag hittade så sent som igår.

  Min bror och jag åker till Beaune i november. Har kollat din sida efter kul domäner att besöka efter att ha läst bland dina vitvinsrecensioner. Jag har tecknat ner Domaine Pierre-Yves Colin, Etienne Sauzet, Chavy-Chouet, Fichet samt även lagt till en egen favorit, Domaine Montille, på listan. Montille är en ny bekanstkap och jag har bara provat deras 2001 P-M caillerets. Bra grejjer som har nått toppen. Har du tips på vilka mer jag borde besöka, både röd- och vitvins producenter? Avseende smak så gillar jag det mesta, högt och lågt, som har egen karaktär och är ursprungstypiskt inom Bourgogne, bara faten är något sånär tyglade.

  mvh
  Daniel N

  SvaraRadera
 2. Hejsan,

  Tack för de fina orden. Jag tänkte åka ner i vår nästa gång och då blir det nog bl.a. Alain Gras, Hubert Lamy och Niellon/Coutoux med fokus på den vita sidan.

  På rött tänkte jag nog försöka med typ Groffier, Bachelet, Heresztyn, Arnoux/Lachsux, m.fl.

  Det kan ju vara en idé att försöka "klumpa ihop" några besök i samma by så man hinner med några stycken på kort tid. Det finns ju annat än vingårdar att roa sig med.

  //P

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen. Troligen kommer vi hålla oss i cote de beaune så mest vita o lite röd volnay. Jo vi tänkte äta o rulla lite hatt också och njuta av naturen.
  Några restauranger du lovordar?

  SvaraRadera
 4. I Beaune är Ma Cuisine nästan ett måste. En traditionell och prisvärd restaurang med en fet vinlista. Sedan gillar jag att ta en lunch på Les Jardins de Rempart för riktigt bra mat. De hade en stjärna som jag tror de tappade till förra året, men oavsett så är en lunch där kalasbra.

  Gör ni utflykter så finns det en massa trevliga ställen i byarna att välja bland. I Santenay har de Le Terroir som är med i BiB och gör riktigt bra mat. Ett tips är att prova lite viner i vinbutiken på torget innan maten....då är man i bra lunchmood efter det.

  Ett ställe jag lyckas återkomma till är Bouchon i Meursault. Inte för att de är skitbra, men det är hjärtligt och ärligt, om än lite svajigt. Sen kan jag aldrig sluta förundras över att kocken ser ut som om han är direkt tagen ur Asterix.

  SvaraRadera
 5. Fichet kan jag verkligen rekommendera att besöka. Besökte dem tidigare i våras/somras och det var ett riktigt generöst besök med riktigt bra viner. De tycker jag du ska satsa på.

  Ma Cuisine har ju redan nämnts som restaurang och de är ju bara att instämma. Se till att boka bara. Ett annat tips är Les Roches i Saint-Romain. Riktigt bra och perfekt om ni ska besöka Alain Gras.

  Hoppas du får en trevlig resa!

  SvaraRadera