måndag 6 januari 2014

Och hur gick det då för Etienne Sauzet?

Av de fyra lite bättre instegsviner som ska testas har turen nu kommit till en följeslagare jag hållit mig till ett antal år, nämligen Etienne Sauzet. Vald flaska för ändamålet är 2008 Bourgogne Chardonnay, Etienne Sauzet.
Det här nästan doftar textur. Det är fetma i form av oljighet eller smörighet som bryts igenom av ett tydligt citrontryck och en renhet i form av gurka och melon. Lägg till vita blommor, finmalda kryddor och en lätt flintig mineralitet och doften går hem, i alla fall hos mig.

Det doften avslöjar blir än mer tydligt i munnen. Syra och fetma formligen både kramar om och bråkar med varandra och ger en i grunden väldigt klunkbar upplevelse. Lägger man till den fina kryddigheten och den mineralsvans som bjuds så får man definitivt ett vin som är trevligt för sin nivå. Viktigt är dock att man gillar rejält skjuts i syrorna, här representerade av lite blandcitrus och en svag beska.

Japp, det här är bra för sin nivå. Enda gången jag tvekat lite på senare år har varit avseende årgång 2011, annars är det bara att njuta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar