måndag 30 december 2013

Blogga?.....just ja!

Det har klunkats ett antal obloggade viner under de senaste två veckorna. En hel del riktigt trevliga, men jag har låtit julstök och tillika ledighet få vinna över bloggandet. Såhär lite mitt emellan allt och inget har det druckits ett par lysande basflaskor, där nog 2009 Bourgogne Chardonnay, Domaine Arnaud Ente drar det längsta strået.
Katjong i mineralskåpet. Hallå, vi pratar basprylar, men vad bryr sig Arnaud om det? Han dukar upp med en rejäl mineralfest så att näsvingarna nästan vibrerar i frekvens med vinets geologiska ursprung.

Lägg till några skopor citrus med citron, lime och curd. Curden tycks spetsad med honung och smält smör. Tänk smör på rostad macka ungefär. Kryddpåsen är julig med svaga spår av kryddpeppar och lagerblad.

Ja du, nog sjutton är det en fin sniff för att vara en instegsflaska.

Smaken består av tre huvudkomponenter. En lysande citrusdriven syra, en typisk fet och smörig Meursaultitet och ett grapebeskt och mineralspäckat avslut.

Det här är helt i min smak och en fest på sin nivå. Basplonk....ja,men med leverans. Ser fram emot när 2010an kommer. Då blir det måååånga flaskor.

5 kommentarer:

 1. Tyvärr redan slutsåld. Det finns dock ett 30-tal flaskor kvar av 2011.../Claes

  SvaraRadera
 2. Shit! Hur har jag missat det? Har 10an släppts på bolaget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte vad jag kan se, iallafall inte Bourgogne Chardonnay.

   Radera
  2. Jag skickade iväg ett mail med frågan

   Radera
 3. Svar på frågan om vinet är följande:

  Årgång 2010 släpptes aldrig på Systembolaget. Vi fick en väldigt liten allokering av den årgången och alla buteljer såldes till restaurang.

  Nu finns årgång 2011 hemma och kommer att lanseras på vinkällarbutikerna den 1 februari.

  SvaraRadera