lördag 19 oktober 2013

Livsandarna är tillbaka med Lafarge som säkert kortHurra för förkylningar som släpper. En djupmassage när den är på rätt väg är en boost och kryddar man det med lite gottigt från det starkare artilleriet så är man snart igenom.

Som första vin efter en lättare näsdust kändes det som att ett säkert kort var på sin plats och då fick det bli en 2007 Volnay "Vendanges Selectionnées", Domaine Michel Lafarge.
Det var ett år sedan senast och intrycken består ganska väl sedan dess. Det dricks förträffligt just nu och de få flaskor som finns kvar lär inte överleva så himla länge. Bara att fylla på med 2010or så man har.

Hur smakade det då?

Dag ett är det hallon, körsbär och blommor i fokus och ursprunget kan verkligen anas. Nästa dag har det fått en mognadsutveckling och vinet drar åt det mer jordiga och svagt animaliska hållet, med målarlåda som extra komponent. Hade jag gissat blint dag två så kändes det kanske mer som en elegant Gevrey....svårt när mognad adderas.

Smaken ger en bra syra parad med en frukt som så sakteliga börjar smulas sönder, kanske i takt med tanninernas nednötning. Här finns dock fortfarande en frukt som håller ihop, lite sköna kryddor och en kropp som är slank och väldigt drickbar. Avslutet trycker till lite, där lakrisalbeska, apelsin och mineraler stöter till. Passar mig som hand i handske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar