söndag 27 oktober 2013

Enkelt, hyfsat billigt och gott från 2007

Det dricks en del röda 2007or och vita 2006or här hemma just nu. Det känns väl som att de i flera fall ligger rätt i tiden. Det gäller såklart tydligast viner på lägre nivå så idag skjuter vi ut korken ur en 2007 Bourgogne Pinot Noir, Alain Hudelot-Noëllat i tron att det borde leverera bra för sin nivå.
Här snackar vi tydligt röda bär med jordgubbar och hallon i fokus,men även en dos körsbär. En tät frukt som känns lätt alkoholvarm och kantad av lätta drag målarlåda.Här finns också början till mognad med undervegetation och vissa animaliska eller jordiga stråk som snyggt väver in kryddorna, lakritsen och mineralerna.

Slank, lättdrucket med en syra som dansar runt frukten i munnen. Tanninerna är obetydliga och kroppen är slank till medelfyllig. Avslutet är utan något umpf, men lakrisalt, mineraliskt och förvånansvärt långt. Det finns också ett ständigt närvarande apelsininslag i avslutet som jag gillar skarpt.

Enkelt och riktigt bra för sin nivå. Perfekt vardags-Pinot helt enkelt.

2 kommentarer:

  1. Kul att höra att vinerna från det annars rätt dissade (de röda då..) 2007 kan leverera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Under kort tid har jag druckit ovanstående, Lafarge Volnay VS och idag en Les Corbeaux från Heresztyn. Samtliga är riktigt bra för sin nivå, så visst kan 2007 leverera rött:)

      Radera