söndag 26 maj 2013

Återtitt på 2007 Gevrey-Chambertin 1er Cru "Les Corbeaux", Domaine Heresztyn


För dryga året sedan njöt jag i fulla drag av det vin jag denna gång följt under tre dagar, nämligen 2007 Gevrey-Chambertin 1er Cru "Les Corbeaux", Domaine Heresztyn. Förra gången tog det slut redan dag ett så jag höll emot suget rätt bra den här gången. Slutsatsen är dock densamma igen. Skitgott!

En gottig fruktbild med hallon, jordgubbar och körsbär som samsas med resultatet av en snygg ekbehandling. Det är finmalet kaffe, mörk choklad och lite kryddor. Som grädde på moset finns där lite jordighet, en viss ton av animalier och ett stänk målarlåda. Tänk er även lite övermogen purjolök och vi är hemma. God sniff.

En tydlig och fyllig frukt med viss sötma kombinerat med bra syra och avklingande och nästan helt polerade tanniner, som trots allt får gommen i ett sent, men hyftsat bra grepp. Sammantaget blir det till en känsla av begynnande drag av silkighet rent inledningsvis som dag tre mer har övergått mot en viss murrig jordighet. Tillkommit har även svaga drag av buljong. Över allt svävar sedan en fin smak av lakrits och allt avrundas med en känsla av apelsin och lätt citrusbeska innan stendammet tar över.

Gott och väldigt lättdrucket. Lite av en bragd att flaskan kunde fördelas över tre dagar. Det här är gott som sjutton!

2 kommentarer:

  1. Kan bara instämma - hur gott som helst - och tack igen för den smakupplevelsen! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tur det finns ett gäng kvar.....det här följer man gärna några år

      Radera