onsdag 15 maj 2013

2010 Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits "Clos Saint-Philibert", Domaine Méo-Camuzet


För ett år sedan halvdissade jag en flaska 2007 Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits "Clos Saint-Philibert", från Domaine Méo-Camuzet. Det var lite för fett och ekigt och jag funderade på om det skulle bli fler flaskor från monopolvingården. När nu årgång 2010 så ofta excellerar kändes det givet att ge vinet en ny chans, i en ny årgång. Man får väl ändra sig?

Likt tidigare hänvisar jag till följande artikel för information om vingården.

Hur var det då med samma vin en mer hyllad årgång än 2007 eller hur var egentligen 2010 Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits "Clos Saint-Philibert", Domaine Méo-Camuzet?
I doften finns definitivt en bra dos citrus parad med en smörig och nötig fetma. Svagt i bakgrunden finns lite äpplen, även svagt, svagt bokna sådana (underligt) och även fina drag av lakrits. Mineralerna far omkring i spektrat mellan hav och rökig sten och sammantaget är doften lovande.

I munnen återkommer citrusen med en del sprittande och en tydligt syradriv. Det gör det väldigt lättdrucket med endast en fin avrundning med hjälp av viss fetma. Syran sitter dock i förarsätet idag och tillsammans med en lätt avslutande mineralsvans är det här sju resor godare än storasyster från 2007. Gott!

2 kommentarer:

 1. Hej där!

  Du verkar ha haft positiva erfarenheter av flaskposten hittills. Inga problem med leverans eller betalning? Funderar på en beställning inom kort, utbudet är sannerligen lockande.

  Johan

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Det funkade smärtfritt. Det man får beakta är att det är längre leveranstid än från exempelvis normala tyska handlare, då de skickar leveranserna till Sverige i klump.

  Sen får man hämta flaskorna på en terminal för bussgods istället för posten, hemleverans eller annat.

  I övrigt funkade det bra och utbudet är härligt.

  SvaraRadera