onsdag 31 juli 2013

Sommar, vin och lite funderingar

Den här veckan är det fest i Stockholm. Det som i nuhistorisk tid var en udda företeelse är efter många ur-garderoben-hopp numer rätt normalt och firas ordentligt under Pride-veckan. Härligt när vi människor ökar vår acceptans. Jag hejar på med min vimpel, även om jag inte har planer på att hoppa ur just den garderoben.

Jag tänkte dock erkänna något helt annat och i smyg krypa ur ett annat skinn eller garderob.....jag dricker helt andra saker än Bourgogne. Jag repeterar, jag dricker annat än Bourgogne.

Så.......nu känns det bättre.

Av allt blandat som slunkit ner under sommaren måste jag villigt erkänna att vissa saker funkar och andra inte. På den vita sidan är Riesling den druva som dricks helst och gärna i form av herrar som Dönnhoff eller Keller. Skitgott helt enkelt. I övrigt är jag faktiskt generellt lite mer svårflirtad, men visst finns det annat som får igång mig, men inte så himla mycket. Jo, Chablis såklart, men det är ju också Bourgogne ;-)

På den röda sidan finns det betydligt mer som får mig att frivilligt stå på ett ben och sjunga nationalsången. Barolo, Bordeaux och snyggt gjorda Rhône-viner från både norr och söder funkar, sen börjar det smalna av, även om det såklart finns en hel del gott där ute.

Sa jag Champagne förresten. Vem gillar inte Champagne? Jag hade en idé om att lagra en del Comtes-de-Champagne, men hur bra gick det. De flaskorna försvann lika fort som en avlöning i december.

Och sen sitter man där med en hemmafixad pizza och ska öppna en flaska vin. Blandad skinka, mini-salsiccia, mozzarella och visst ska det öppnas italienskt. Sen står jag där vid vinlagringsskåpet och fnular, vrider på ett par flaskor, funderar lite extra, och vips......utan att jag riktigt har fattat det.....så har jag dragit korken ur en röd Bourgogne. Jag är lite störd, smal och lätt enkelspårig, men när jag sippar lite på dropparna efter det att pizzan fick sällskap av vatten kan jag bara le......det är ju bara så himla gott med viner från Bourgogne.

Jag ska ta mig i kragen och försöka pytsa ut lite bloggposter av några av sommarens Bourgogner nu när det börjar lugna ner sig på hemmaplan. Till dess, ha en fortsatt fin sommar.

Ps. Säg inget om de andra vinerna till någon. Ds.

3 kommentarer:

 1. Vi lovar!

  Nerello och frappato borde ju annars sitta som en smäck i ditt glas....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart att jag kan smygprova lite sånt. Vad köper jag om jag vill ha de bra grejerna och var?

   Radera
 2. Nerello: varför inte börja med några Passopisciaro från Superiore? Fortsätt med Terre Nere Guardiola och Fessina Erse i BS. Ta överkursen med traddo-Calabretta från Winetrade.

  Frappato: COS Pithos från Superiore eller Winetrade. Occhipinti från Cibi e Vini eller Winetrade. Judeka från Carlo men han skickar ju tyvärr inte längre hitåt...

  Vore kul att höra dina reaktioner på "Siciliens bourgogner" (citerar Marc di Grazia här).

  SvaraRadera