torsdag 18 juli 2013

Återtitt hos Heresztyn

Dags för en liten återtitt igen. Den här gången är det bekantingen Domaine Heresztyn som står för dropparna. Under ett par dagar följer jag hur en 2010 Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes, Domaine Heresztyn utvecklas från att vara lite surknutet och tillknäppt till att, i alla fall till viss grad, uppvisa en trevligt violmättad och lakrisal doft- och dryckesupplevelse.
Om man lite grand bortser från doften och går mer rakt på strukturen i vinet så har vi här att göra med en frisk syra och en tanninmatta med viss strävhet i sin finkornighet.

Frukten bjuder inledningsvis på en rätt syrlig bärprofil, men med luft, luft och ännu mer luft vrids kompassen om och frukten blir djupare, dovare och mer mättad, med viss sötma som extra inslag. Det är lite så att man känner hur dragen av svag silkighet, viol och lakrits står och hejar på med varsin vimpel.

Visst är vi något på spåren, men vi är långt ifrån "där" och resterande flaskor får vila några år med stark förhoppning om att det här kommer att bli riktigt gott runt hörnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar