onsdag 26 mars 2014

Nu kommer avkastningen......

För 2,5 år sedan korkade jag upp min senaste flaska 2005 Chassagne-Montrachet "Vieilles Vignes", Domaine Bernard Moreau och det är väl dags att göra en lite utvecklingskontroll. Nån gång ska väl 2005orna på lägre nivå börja drickas.
Satan i gatan vilken kraft. En tät doft av körsbär och hallon, faktiskt riktigt förvånansvärt ungt. Här finns också stråk av bl.a. marsipan, kaffe och choklad, både mörk och ljus. Efter ett tag kommer lite alkoholvärmande tryck och lösningsmedel....som liksom med eftertryck visar på kraften idag. Dag två adderas lite sous bois och kompost.....trevligt. Just ja,en mängd kryddor och örter, samt en lite stickig mineralitet fick man visst på köpet.

I munnen är det fortsatt en tät och sammanhållen frukt, bra syra och skönt snörpiga tanniner. En riktigt bra balans och ännu ett barnarov (nästan) med en rejäl utvecklingspotential. Det här vinet tar sig helt klart rätt väg....och om en handfull år är det nog på topp.

Efter tre dagar i kylen känner man att det blir ännu bättre, mer lakrisalt och lite silkigt och fortfarande med en skön balans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar