tag:blogger.com,1999:blog-6181737035167269174.post6149087787302597564..comments2017-06-22T09:35:38.408+02:00Comments on Rara droppar: Chassagne-Montrachet från Etienne SauzetRara dropparhttp://www.blogger.com/profile/00951361653723808329noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6181737035167269174.post-86091419495171135532012-10-11T22:15:57.548+02:002012-10-11T22:15:57.548+02:00Tack för svar och bra blogg. Jag tycker det är syn...Tack för svar och bra blogg. Jag tycker det är synd att så många recensioner aldrig beskriver hur vinet lagrats och hur mycket ev ek slår igenom. Jag köpte för några månader sedan ett rött vin som hade överbehandlats med ek. Ingenstans fanns det beskrivet. Bara en massa lovord om frukt och perfekt avvägd syra mm. För mig smakade vinet vanilj och ek. Det kändes som att du kunde ha stoppat in vad som helst där bakom för faten tog över helt. Jag kan inte förstå att man utelämnar en sådan viktig komponent i recensionerna alltför ofta. Karlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6181737035167269174.post-58852537617746684222012-10-11T19:27:51.195+02:002012-10-11T19:27:51.195+02:00Rémi Jobard leker en del med riktigt stora fat. Ka...Rémi Jobard leker en del med riktigt stora fat. Kan vara värt att kolla upp vilka viner det är han behandlar så kanske, för övriga får lite ekkyss.Rara dropparhttps://www.blogger.com/profile/00951361653723808329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6181737035167269174.post-57831451511229985942012-10-11T18:19:02.759+02:002012-10-11T18:19:02.759+02:00Om man ändå lockas av Côte d'Or, vilket inte ä...Om man ändå lockas av Côte d'Or, vilket inte är så konstigt, så kanske en producent som P-Y Colin-Morey kan passa. Inte mycket ny ek, och faten är av modell större. Själv så har jag också stora förhoppningar på Boisson-Vadot.<br /><br />/ClaesAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6181737035167269174.post-51353743983989379782012-10-11T07:15:21.635+02:002012-10-11T07:15:21.635+02:00Hej Karl,
Det finns en hel skala med allt från ek...Hej Karl,<br /><br />Det finns en hel skala med allt från ekfritt till ekmonster, och alla har vi olika preferenser när vi siktar in oss på skalan. Jag gillar en del ek (inte för mycket) kombinerat med malolaktisk jäsning, men det är ju min smak.<br /><br />Det enklaste sättet för dig att prova bra Chardonnay låter som Chablis. Där finns lysande, helt ekbefriade viner, som troligen passar bättre om du gillar strukturen i en Riesling. Testa att beställa hem ett par 1er Cruer så får du se hur de landar.Rara dropparhttps://www.blogger.com/profile/00951361653723808329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6181737035167269174.post-38087788391523341952012-10-10T20:57:48.440+02:002012-10-10T20:57:48.440+02:00Hej. Hur är det med fat. Jag och min fru har lite ...Hej. Hur är det med fat. Jag och min fru har lite problem med för mycket vanilj och den där smörkoliga smakerna. Ibland så nämns allt möjligt annat så vi lockas köpa vinet. Men så när vi smakar det så är det tydlig vanilj och ekfat. Är det så vanligt att ni bourgogndrickare inte reagerar på dessa smaker(det blir mest tysk riesling hos oss). Finns det några som skapar viner ifrån dessa områden utan mkt ekfat? Tack på förhand!Karlnoreply@blogger.com